Slappskallar och svinpest

Nedre badrummet är satt i karantän, handsprit utdelas i hallen av en herre vars klädsel för tankarna till Tjernobyl 1986. Smärre överdrifter, javisst, men bror min har halsmandlar stora som köttbullar och går runt och leker influensa. Febern har väl gått ner ändå, så snart är han tillbaka på geriatriken på Danderyd och smittar ner gamlingar igen.

Det var en av tre huvudnyheter.

Nr 2 lyder som följer: Slappskallen som omnämns i rubriken är ingen annan än jag. Jag har inte "orkat" uppdatera blogg, eller göra särskilt mycket annat heller för den delen, den senaste tiden. Visst, ett trädgårdsjobb i Norrtälje, en häckklippning på Resarö, men då fick jag ju betalt. I skrivande stund skulle jag egentligen vara hos min granne och klippa gräs, men det vet inte han, så jag gör det imorrn istället. Efter 5 timmars PS2 och en lätt lunch sitter jag nu här i ett apatiskt tomrum och tuggar på min egen läpp. Slappskalle var ordet. I väntan på att åka till gymet i goda vänners lag blev jag oerhört inaktiv. Jag skäms nästan. Men bara nästan, för den skam jag en gång hade förmågan att känna har jag sedan länge dövat med allt mer frekventa överdoser av lättja.

Den tredje stora nyheten är att jag äntligen fått tummen ur angående något jag funderat på i åratal. Jag har beställt en CO2-pistol och ska leka desperado i trädgården resterande lediga tid! Något jobb har jag inte, nejnej, men pengar ska spenderas, o ja!



Plötsligt slänger jag en blick på inlägget och ser att det är rätt torftigt, en bild eller nåt annat kul skadar ju inte. Men jag har inga aktuella bilder, kamera äger jag ingen, förutom min mobil, och den tar jag sällan bilder med numera. Men jag har ju hela datorn full med vrickade bilder, det är ju bara att välja en gammal pärla!

Jaha nähe, så sket sig det då? Jävla sida som inte laddar när jag vill det. Surt gick jag och matade katt med vindruva och nu jävlar får det vara bra. Ska spöa upp mamma på Betapet (gratis online alfapet-ripoff), på hennes begäran, innan jag åker och gymar. Hej.

Ett stilla äventyr bland konst och britter

Idag hittade jag en gammal pärm full med teckningar här på torpet. De flesta är från ganska tidig ålder, och stora pretentioner kunde skådas redan då. Jag hade bland annat gjort en hel "tidning" om någon figur, med säkert 13 numrerade sidor i. Naturligtvis var samtliga sidor tomma och det enda som var färdigt var framsidan.

Hybris? Jovars.

Dock höll jag på att dö en mycket krampaktig och roande död när jag hittade detta mästerverk!

Handen på hjärtat, en stilla tår letar sig ned för ditt ansikte när du ser denna sköna skildring av, säg... syskonrivalitet?

Jag vill att ni tittar en extra stund på den, tolkar och analyserar den på ett sätt som få verk förtjänar, för detta, mina vänner, är inget annat än en pärla. Notera bestämdheten i svärdsarmen, det stadiga greppet kring hjaltet, och Yx-Bennys mångfasetterade ansiktsuttryck, så många intensiva känslor på en gång i ett ansikte! Frustration, frenesi, förvirring och ren jävla ångest. Toppluvan buren högst sturskt på ett rentav norskt manér är på något sätt pricken över i'et.

Nog om min begåvning, för stunden. Idag såg vi också på Asterix och britterna som inhandlades igår, och trots att jag kan större delen av filmen utantill sedan min svunna barndom med fornlämningen VHS slogs jag återigen av hur genomtänkta filmerna är, med så många detaljer och humor i så många plan att jag tyckte den var ännu roligare än när jag senast såg den för säkert 10 år sen.

Alla känner vi ju Idefix, Obelix härliga lilla hund. På denna bild har han just fått sig en slurk trolldryck i grevens tid efter att ha blivit intryckt i ett hörn av en fradgatuggande bulldogg. Den ville nog gå hem vid den här åsynen.

Morskare hund får man leta efter...

Om ni aldrig sett en asterix-film, GÖR DET FÖR HELVETE! Det är allt jag begär, det är så ofattbart bra filmer!

"Heja Rom! Heja Rom! Nää nää din nunna, MIN tunna! Äh ja slår dig på käften!" Fylleslag i en vinkällare.

"Britter, galler, fyllbultar och lemlästade statyer... det är för mycket för en liten general. Vissa da'r ska man inte gå upp."

Äh, se den bara!

Dagens tips: Asterix och britterna
Dagens löfte: Ni kommer gilla den!
Dagens hot: Annars jävlar...
Dagens hybris: Konsthögskolan nästa, öppen ateljé!


Kanske inte hybris, mer reguljärt vansinne.

Öland drabbades idag av ett skyfall som inte skådats sedan syndafloden, eller åtminstone stormen Gudrun. Min far mätte egenhändigt, i en skottkärra, upp motsvarande 40 mm nederbörd på 1½ timme. Detta ackompanjerades av ett åskväder likt själve Tors framfart, ni vet han med hammaren och get-diligensen.

Jag och kvinnsen spelte då ett parti 500, kortspelet med frustration som mellannamn, naturligtvis först efter att vi ställt ut hinkar och byttor på vinden. Ja, det regnar in.


 
Självklart vann jag partiet, till mycken förtret bland honorna.


Det var då vansinnet slog till. I detta regnande klädde jag mig i så få kläder jag kunde, och gav mig ut och började rensa stengången från ogräs som började inkräkta. Det var en smula kallt till en början, men efter en stund hade jag kommit upp i en sådan frenesi att kylan och regnet inte bekom mig längre, som ni ser.

Slavarbete, egenvalt...

Nåja, "gräsmattan kan bli riktigt bra om den sköts i några tusen år till", för att nämna Asterix och britterna som vi idag inhandlade på dvd, lycka! Stengången blev riktigt fin efter en timmes hackande, som ses på den mittersta bilden, vid den mest sorgliga figuren. Då slutade det naturligtvis regna och bromsarna kom fram och ville festa på min i öppen dager utsträckta lekamen. Då gick jag hem. Efter en dusch jag inte bett om klädde jag mig fin och så for vi till Borgholms China och dinerade, mycket smakligt.

Jag måste ju nämna att vi gjort makalösa klipp ¨på Röda korsets butik idag, ett helt nytt vardagsrum för under laxen!
Denna bild säger nog inte så mycket för er som aldrig varit här, men nåja, någon lär väl bry sig... lite iaf.



Soffa, bord och kuddar för under löken, riktigt lattjo!

Man lär för livet

Idag fick jag en påminnelse om att även om jag har sommarlov så kommer jag ständigt lära mig nyttiga saker i denna sjuka, SJUKA värld.


Jag fick just lära mig av en god vän, vars namn jag inte tänker yppa, att körtelfeber inte är riktigt vad man tror att det är. Tydligen så är "95% av Sveriges befolkning bärare av viruset, och får det redan i unga år. Det är enbart om man smittas mellan 15 och 25 år man blir såhär sjuk" som min kamrat idag är. Sängliggande 1 månad, ingen hård träning på 3 månader. Levern mår pärsk så därför ska man undvika alkohol, alvedon och slag mot magen, då samtliga av dessa behandlingar är smått skadliga för levern.

Hur smittas man? Tja... på engelska benämns skrotet som "kissing disease"... you figure it out.

Jag säger bara Benny, gamle vän, slaska inte trut me 95%-are om du är 5%-are! Mindre utbud javisst, men en sjujävla isbrytare!

Löparhybrisen är över!

Ja sådär ja, nu var det färdigt. Jag vann nästan.




     254)  Lars Lundqvist -44               Nybro SKI                 0.42.31,9
     255)  Samuel Ekström -94           Vissefjärda GIF          0.42.32,6
     256)  Per-Olof Egonsson -60       Laholms IF                 0.42.33,7
     257)  Emil Ahlstedt -89                                                 0.42.34,4
     258)  Joel Langborger -94            Lundsborg                0.42.34,7
     259)  Magnus Edvinsson -69       Påryd                          0.42.35,5

Nåja, nästan som sagt. Plats 257 av totalt 650 slutförande löpare. Segertiden i motionsklassen blev 32 minuter blankt. I tävlingsklassen var det en bunt kenyaner som sprang in på 26 minuter. Det är ju äckligt!

Med tanke på att det ändå var 2 dryga månader sedan jag löptränade ordentligt är jag nöjd med mina 42½ min, det motsvarar ju på en höft 47½ minuter på en mil. Vore jag jägare skulle jag ha basker. Men nu skaffar jag mig vit rock och stetoskop istället, bättre lön framöver. Notera för övrigt att jag fick spö av Samuel-byxmyndig, och Gammel-Larsa-pensionär.

Ni skulle ha sett min spurt, jag såg nån tomte bakom mig som sprang allt han orkade, det kunde jag ju inte bara titta på
utan att göra detsamma, den fart jag fick hade fått geparder att rodna!



 
Ja, jag stapplar. Ynkliga ben har jag också märker jag, det måste åtgärdas!

Nu bär det iväg

Håll i er nu. Jag är nr. 847. Jag har eget svettband. Jag har egen duschtvål med Victoriadagens logo. Jag ska vinna. Jag måste då springa 9 km på under 32 min, så jag tvivlar, men det är just vad hybris handlar om, tro på tanken!




Off we go!

Rude awakening

Efter att ha varit hos min farbror med familj i Kalmar igår skulle jag framföra vårt ekipage de 5 milen tillbaka till Borgholm under småtimmarna. Jag böjer mig ned för att klia mig på en fotknöl och upptäcker något stort och slemmigt som jag inte vanligtvis brukar tillåta kring andra kroppsdelar än... äh.

Panik hjälper ingen. Jag stannar på närmaste öde busshållplats längs vägen och känner hur sagda slem har börjat krypa på mig. Jag tänder lyset och ser en snigel slira runt min vrist.

EN SNIGEL?! Vilket jävla slag i ansiktet! Så långsam är jag inte, varken till fots eller i bil. Jag måste ha stått still i gräset säkert en halv sekund för länge, så det lilla kräket passade på.

Utedass i all ära, men det här var riktigt äckligt.


Ska ge mig av te bebyggelsen och anmäla mig till kvällens lopp också, ska dessutom se efter om de säljer nå prima luftgevär i järnhandeln, har varit sugen ett tag. Skjuta sniglar kanske?

Lära av sina misstag? Varför det?

Trodde ni att jag hade fått nog, och kanske landat på jorden lite efter vår vandrings episka avslutning? Självklart gjorde ni inte det, och självklart hade ni rätt!

För att få utlopp för min energi/aggression eller Fan vet vad tänker jag nog springa Victorialoppet imorgon! Det är ett årligt lopp i Borgholm i samband med kronprinsessan Victorias födelsedag. Senast jag sprang det måste varit 8 år sedan eller något liknande, då var distansen 2 km. Jag minns då hur jag med bävan såg att när man fyllt 15 var loppet istället 9 km långt.

NIO KILOMETER!? Det var ju halva världen, utifrån min 12-åriga referensram. Nyligen insåg jag att de 9 km som loppet utgör är mindre än min vanliga motionsrunda... när jag väl rör på mig, vill säga. Imorgon bär det iväg till nya höjder i hybrissyndromet!

Hybris var namnet?

Ja tydligen var det en rätt svår hybris som måste ha drabbat mig vid planeringen av vandringen... vi är färdiga nu nämligen. Inte färdiga som i "vi har gått över hela ön" eller ens "vi har gått till Borgholm och torpet" som vi planerade skulle ta två dagar.

Nej, vi är färdiga. Färdiga i bemärkelsen "vi tar inte ett steg till, helvete!" Någon kilometer norr om Sandvik kom frälsningen i form av den mest underbara Volvo som tänkas kan; den som skulle ta oss hem. Då hade vi på totalt, 25 timmar efter starten från Långe Erik, gått 4 mil.

"Haa, veklingar!" tänker ni nu. "De klarar inte av ryggsäckar, de kan inte ens gå!" Måhända, kan tänkas, men här kommer den sedvanliga och sällan efterfrågade förklaringen. Inte ursäkten, nej, utan förklaringen.

Sara ådrog sig skavsår efter en halvmil, något vi plåstrade om så gott vi kunde, och med ett par tjockare strumpor tänkte vi att den biffen var kirrad. Det visade sig dock senare att det var kirrat på ett helt annat plan, då Saras fötter blivit biff. Jag leker med ord... heheej!

Det jag är mest imponerad av är att hon traskade på hela dagen på de där blåsorna som utgjorde hennes fötter, jag måste vara bra på att motivera folk. Ingen nyhet, snacka kan jag. Efter en natt där tältet nästan blåst omkull, jag nästan frusit ihjäl och sedan nästan förångats i den vidriga hydda som utgjorde vårt härbärge vräkte jag mig ut i friska vindstilla luften vid 7.00. Jo visst var det vackert med soluppgång över stenslätten, men all form av glädje var som bortblåst.

Ni känner till uttrycket "pain in the ass" antar jag. Hela vår tillvaro kan konkretiseras i en högst obehaglig skepnad, den fästing som tyckte min ljumske var ypperlig som boning.

Pain in the ass = tic in the ljumsk

Vi lyckades åtminstone ta oss därifrån med både tält och humör i behåll, efter en vidrig frukost som inte ens borde få kallas gröt, och det är inte lite illa. Saras fötter blev dock bara värre, och gjorde mer och mer ont, detta trots att tjejen har klack-vana. Det hjälpte inte ens att jag bar hennes ryggsäck också, hon hade lika ont oavsett belastningen.

Det var droppen som knäckte kamelens rygg.

Vi gjorde den här vandringen för att det skulle vara roligt, mysigt, och en liten utmaning för oss. När man så finner sig sittande vid vägkanten utan "mysigt", långt ifrån "roligt", med bara smärta, misär och utmaning kvar, då är det dags att ringa kavalleriet. Tappert traskade vi vidare med övertygelsen att vi inom 45 min skulle sitta i en bil och njuta. Det tog oss 2 timmar att komma till sagda bil, eller vice versa.

Nu ska vi bo här på torpet i en vecka och bara njuta innan vi åker hem, så jävla skönt att bara få bo!


Ungefär såhär glada var vi.Nu vill vi hem!


Och värre blir det...

Veckans hybris:

Imorgon börjar min och Saras vandring från Långe Erik på Ölands norra udde mot slutmålet Långe Jan på Södra udden. Hybrisen består i att vi planerat det till att ta två vandringsdagar att nå Borgholm och familjens sommartorp som jag i skrivande stund befinner mig i. Om allt går som planerat anländer vi hit måndag kväll. Kanske snyggar jag till bloggen litegranna då.

Äh, det lär väl ingen märka iaf, den största hybrisen hittills är väl tron att någon kommer läsa detta.


Det är bara att traska på.

"Vi har en tidsplan!"

Jag återkommer...

Första symtom

Hybris för dagen:

Villfarelsen att man kan svänga ihop en snitsig blogg på 10 minuter en lördagkväll innan man smiter iväg till TV'n.

Effektivisera, snabbt ska det gå!

... Jag återkommer.

RSS 2.0