There and back again

Insikten att den vansinnigt tunga garderob man köpt, med tillhörande vansinnigt tunga spegeldörr, är FÖR KORT sätter sig som ett yxhugg i en rutten staketstolpe. Om dörren man köpt, och de äldre garderoberna man velat komplettera, är 236 cm är det inte särskilt rimligt att den sista garderoben bor i ett 201 cm långt emballage.

Det är helt jävla orimligt.

Hej Ikea gamle vän. Även om vi kom dit vid 19.00 och bara hade en timme på oss kändes det rätt bra att gå runt och kika här och var; det mesta är redan på plats hemma, det var en snabb kompletteringsrunda. (Den första av många kommande, förstår jag.)

Sen att vårt tilltänkta soffbord Vejmon (?) är slut IGEN, eller FORTFARANDE, är ju lite av en tagg i ljumsken. Snart bygger jag ett eget.

Fight or flight

Ungefär såhär kommer jag reagera första gången det kommer ett akutlarm och jag förväntas hantera situationen.





Handfast och skarpsinnet i behåll.

Det finns ödmjukhet ändå

Hörde två tjejer prata på bussen igår. De pratade om morfars vårdcentralsbesök hos någon läkare som

"inte ens var färdigutbildad, han var nån jävla lärling typ! Å sjuksköterskan också typ, nå lärling. Såa morfar har nå medicin o de va tvungna o slå i nån jävla tjock bok! Man kan ju fan inte ba hålla på o gissa! Asså ja fattar inte..."

Näe, det gör du inte.

Vinnande argument

Inte fan kan man säga emot den här killen efter att han levererar den här poängen.




Enough said.

Skam på torra land

Ett mörkt vatten flyter genom Riga
Jag har vaknat på Daugavas botten
Genom flytande lövverk ser jag hotfulla moln
Och från Rumbulaskogen hörs skotten

Riktigt så illa blev det inte. Jag vaknade flytande PÅ Daugava, med skallebank, karaoke och sömnbrist i bagaget. Sagda bagage fylldes senare på med sprit till hembränningspriser och en rätt häftig upplevelse av Rigas största akutsjukhus. Lettland är ett av de länder i Europa som drabbats hårdast av finanskrisen, något de tackar SEB, Swedbank osv för, men det var en upplevelse att innanför den ganska förfallna fasaden och de unkna korridorerna få se lika avancerad utrustning som i Sverige.

Vad har jag hittat på under denna tid av skandalösa bloggbrist?

Bland annat hann jag äga ett kylskåp i 5 dagar innan termostaten la av... Min far ingenjörn och jag lade då in ett timer som inte sensar, men pacear; kylen fick en pacemaker i väntan på transplantation, som genomfördes i onsdags.

Min inre Ernst fick som han ville, det första jag inredde min lägenhet med var egenhändigt skapat!



De e stabilt.


"Ååå så skönt det ska bli att få komma hem och sova i sin säng" tyckte många idag när vi klev av båten. Vad gjorde jag? Dum som är jag åkte jag och målade tak i vardagsrummet istället. Nu har jag meningit-nacke...

RSS 2.0