Kulinarium och köksexodus

Vad händer om man lagar kålpudding i ugnen men i ett kritiskt skede bestämmer sig för att springa ut på nattlig promenad i skogsbeklädd omnejd i jakt på dekorationer till en amaryllis-lök man ska ge bort?





Min far gjorde ovan nämnda slutsats. Den var fullt ätlig.

Dagens ord: Brandfara, kolmila, ordvitsarnas förlovade land


Notera för övrigt att artikeln om Göteborg på Afrikaans (språket) har stjärnstatus, medan den svenska inte har det. Jag blir bra jävla nyfiken på vad de har att säga om denna västkustens pärla som svenska redigerare uppenbarligen missat...

Jo jag vet vad klockan är

men ibland kommer man ju bara på saker.

Förut lade jag ju grunden för det nya uttrycket "svinhugg", som består i att om man vaccinerar sig mot svininfluensan så tar man sig ett svinhugg.

Har du tagit ditt svinhugg?


Nåväl. Ytterligare definierade uttryck dyker med jämna mellanrum upp i mitt stilla sinne, som ringar på vattnet.

De här begreppen e typ dedikerade... ni vet vilka ni e...


Snorran - Morrans okända syster, en MYCKET sympatisk varelse! Love4life!

Drabbas man av akut behov av defekation är det tillika ett behov av att Brun-ila.

"Shit jävlar nu blev det bråttom, jag måste brun-ila!"

Ett inte alldeles ovanligt samtalsämne i turisttäta dysenteri-områden.

Den av er som kan komma på kopplingen mellan Snorran, Björnvägen, Klubbvägen, Grill-Janne och Brun-ila, vinner en påse ankskit!

Hint: Tre damer står i fokus.

Karriärskifte?

Jag tänkte att det var dags att påminna om varför den här bloggen heter som den gör. Doktor Hybris är ett sammansatt namn av orden Doktor och Hybris.

Doktor förklaras av att jag går läkarprogrammet, för närvarande termin 3, på Karolinska Institutet i Stockholm.

Hybris... ja vafan ska man säga.
Tissot - Stil & Finess since 1853

Batistini - Snygg som få since... Studenten

Dr. Megalomania - nytt album ute nu!

Hybrisdoktorn: Jag går på kanyl-diet, och blir aldrig sjuk!
Frälsning? Upplysning? Skenet av lastbilslysen? Näee, Hybris!

Kronprinsparet tackar för uppvaktningen på förlovningen!

När man skulle sminkas (lite foundation eller vafan det nu heter...) drog en lockande tanke genom huvudet; att be sminkösen om samma sak Peter Lemarc bad i desperat jakt på ett genombrott: "Ge mig allt du har!"

En distanslös Peter LeMarc breakar som Duracell-kanin (1984)

Tydligen ska samme man några veckor senare rasat ihop i en panikattack på gatan, han mådde nog inte bra. Tungmetaller i sminket? Jag mår bra hittills. Lite foundation överlever man.
Detta inlägg är vad en grek skulle kalla Ego-smek.

Allt har en förklaring, även jag.

Ja jag vet att det var länge sen jag skrev, men jag tänker inte göra mig några illusioner om att halva min bekantskapskrets lider ofantliga kval i frånvaro av färska otidigheter presenterade på en blogg av Sveriges mest ödmjuka människa.

Många av er skiter nog i vilket.

Vet ni vad? Jag skiter i vilket!

Om ni nu nödvändigtvis måste veta varför jag inte skrivit så kan jag väl avslöja det: Jag har inte tagit mig tid. Men jag har hunnit klara en tenta, återfå frisk färg i ansiktet efter en bokstavligt talat uttömmande sjukdom, firat en svärfar, ätit världens sämsta pizza i Nacka, ätit världens bästa pizza på Resarö, glöggat i natten, vördat en fröken, inte rakat mig.

Jag hade intentionerna att traktera Er ädla läsare med en formidabel bild på en nobel pizza... men vi åt upp den.


Men det är ju som det gamla talesättet beskriver: En tom pizzaplåt talar sitt tydliga språk.

Hittade dessutom de här gamla bilderna från september, när jag bjöd min madame på Greklands glömda läckerheter, Souvlaki!

Greklands glömda läckerheter skulle ju kunna innefatta Tony, men han hävdar ju av nån jävla anledning att han är från Makedonien... eller var det Borlänge?

Vem vare?!

Säg vem de fucking va!

Det ska jag allt göra, det var HAN!

Sanningen skall spridas likt ljuset från en skogsbrand... och likt branden själv!



Ja du skogis, nu har du fått ditt svar, 6 år senare. Skönt att han ändå anser att "det är lugnt", han har nog en ny skjorta nu.

Det har gått för långt när...

man tycker att resorb smakar gott.

Nej det handlar inte om att jag supit så ofantligt mycket att jag börjar gilla stadiet där jag rehydrerar... jag har alibi, jag är sjuk.

Jag vill inte mer.

Ändamålet helgar medlen...

har jag hört att det heter!

Vill man snabbt gå ned i vikt är ett hett tips att införskaffa en rejäl magsjuka, så ska du se att kilona bokstavligen rinner av (ur) dig!

Jag kallar metoden 4 kg på 4 dagar, och det har funkat för mig sedan i söndags! Hur ska man då gå tillväga för att nyttja denna succémetod?!

Tja... fan vet jag, ät dåliga saker ur kylen, ur komposten, från marken, pussa på alla dagisbarn du kan hitta... Utför ett spektrum av nämnda aktiviteter, kanske kryddat med egna fantasifulla alternativ, så ska du ge dig fan på att du får ta del av denna högst effektiva bantningskur!





Förvisso lär väl vikten återställas någotsånär när man gjort detsamma med vätskebalans och dessutom ätit ett mål mat eller två... Men det står i det finstilta, ingen kan förneka att man går ner i vikt snabbt, alltså är det en bra metod!

Allt bra på en gång

Se vilken glad överraskning!

Min dator har valt att inte vilja svara på någonting, den dog igår kväll. Den vill inte ens starta i felsäkert läge, något den själv erbjuder att prova... den startar på inga villkor. Hoppades ju ett tag att jag skulle lyckas rädda det viktigaste från hårddisken, men efter lite pillande med återställnings-CD och en titt på partitioner ser det snarast ut som om hela hårddisken raderats. Bara sådär!

Jag är långt ifrån en mästare på datorer, om någon sitter inne på kunskap om hur jag ska rädda fanskapet vore jag ytterst tacksam!


Helvete.

Sjukdoktor.

När man är sjuk, oavsett anledning, mår man inte bra.


Dagens ord: Självömkan, dödsångest.

Svinhugg!

För att vaccineringen mot den Nya influensan (som av udda skäl kallas svininfluensan) ska bli lite mer poppis bland dagens kids ere dags att mynta ett nytt jävligt fräscht uttryck!

Svinhugg!

Får man sprutan är det ett Svinhugg!


Sprid mitt budskap över jorden med all den kärlek och... äh, sprid det bara.

Har för mig att Svinhugg var namnet på en megalomanisk gris-pirat i Luftens Hjältar förresten... lustigt.

Svinhugg 4 life!

Jävla konspirationsteoretiker...

Ni som litar på mig, vaccinera er.

Ni som inte litar på mig, jag får ännu inte betalt för att bry mig om er hälsa, så gör som ni vill. Betänk dock att ni lättare sprider den "inte så farliga" sjukdomen till andra som kanske inte har samma i sig beskyddande inställning som ni.

Om inte för er egen skull, ta sprutan för kung och fosterland, om inte för detta, så för mormor! Om inte, ta vaccin för helvete.

Läs på och bli nåldyna!


Ibland blir det för mycket...

I torsdags morse var det dags för anatomitenta. Jag kände att jag troligen pluggat tillräckligt, det vill säga, det fanns en hyfsad chans att jag skulle klara den. Jag gick upp i god tid och såg efter om det omspådda "snöovädret" skulle ha orsakat några drivor, då hade det varit en god idé att åka med en tidigare buss. Jag tog den tänkta bussen.

Det var en dum idé.

Min dag kan sammanfattas som: Jag var med om en trafikolycka på vägen till tentan, men jävlarimej om jag skulle missa den, så det var först till lunch som jag åkte till sjukhus... väl på väg hem får bussen agera älgdrev åt en mycket förvirrad älgtjur, som kryssade mellan bilarnaVaxholmsvägen.



Nå, inget är direkt lögn. Krocken på morgonen gav en sving i min nacke som var att likna vid en nysning, men lik förbannat blev vi avslängda i Bergshamra... way off. Med lite pysslande hann jag ändå till tentan, som borde gått vägen. :) Sjukhus vid lunch? Ja jo... åt med mor min på Sabb.

Det jag gjorde först i detta inlägg är att likna vid rubriksättning. Ingen kan kalla det lögn... oftast. Men inte fan är det sanningen ändå.

Plugga?

Näeee, jag vill inte!



Jaha, jo jo visst, får väl göra det ändå.

Inte värt det...

Att gå upp 5.00 är inte värt det. Värt vadå, frågar ni?

Ja försök själv applicera en situation där det ÄR värt det, och ni märker att mitt konstaterande är allmängiltigt.



Ja okej, undantag finns. Var inge vidare kul att jobba 7 timmar på geriatrisk avdelning för att direkt därefter dissekera och plugga anatomi. Jag börjar känna mig lite trött. Håll ut, bara 45 år kvar till pension!

RSS 2.0