Ge mig svar!

När man mår dåligt och verkligen KÄNNER hur hela kroppen är febrig finns det ju inget så retligt som att termometerjäveln visar 36,7... Nähe, så vafan är det för fel då, om jag nu mår såhär?

Halsont, hunger och träningsvärk i kombination kan lätt misstagas för influensasymtom. Gå inte på det.



Först nu jag börjat uppskatta spotify, månader efter "alla andra". Riktigt praktiskt. :)

Dagens ord: Buksmärta och trauma.

Insikter

  • Pasta Carbonara, eller snarare folks bild av rätten, skiljer sig ungefär lika mycket som för rätter som köttfärssås eller till och med pizza.

    Vidare har ju folk olika uppfattning om vad som är mat och vad som är kompost...

  • Sömn innebär fler fördelar än nackdelar.

  • Jag ska tydligen till Åre i början av 2010.

  • Jag ska strax se på House.

  • Jag förväntas kunna anatomin tillräckligt bra för en tenta nästa vecka.

Nu blev det bråttom.

Formsvacka var ordet

Tröttnat på träning, tröttnat på plugg, tröttnat på bussar, tröttnat på det mesta faktiskt. Inte uppdaterar jag bloggen heller.

Några få ljuspunkter finns ju kvar, men hon har höstlov och for till Norrtälje.

"Vad skulle du helst av allt göra just nu?"

Jag vet inte. Något annat. Bowla vore nog ganska kul, men bara om jag vinner. Spela gitarr vore ju trevligt, men har tappat så mycket att det mest skulle kännas som en påminnelse om vad jag försummat. Det mesta just nu kan väl sammanfattas med "Jag vill bara vara med om det är roligt/jag vinner."

En gó vän nämnde just "formsvacka", men för honom var det en brist på motivation för ett visst träningspass, som han lik förbannat utför. Vad gör jag? Sitter faktiskt och tuggar på insidan av min vänstra kind, i ett desperat försök att komma på något tänkvärt att skriva, eller bara för att slippa plugga, som jag borde.

Dagens I-landsproblem: För mycket utbildnings- och allmänna livsmöjligheter.

Då hittar man ett glädjeämne! Titta!
Handen på hjärtat, en stilla tår letar sig ned för ditt ansikte när du ser denna sköna skildring av, säg... syskonrivalitet?



Haaa, såna tider!

Brasklapp?

Ja vad i helvete betyder det?

Efter gediget wikipediande verkar det vara brasklappar jag levererar när jag inför ett set på gymet säger att "det här kommer ju aldrig att gå", bara för att gardera mig ifall det faktiskt skulle skita sig.

Påtal om gym.

"Vänta lite, får vi jag kolla på ditt gymkort?" Plötsligt finns jag inte i Friskis och Svettis datasystem, och när jag väl spåras via personnummer så har jag tydligen inte betalat för att få gyma.

DET HAR JAG FANIMEJ VISST!

Jag får komma in "för den här gången" och väl hemma letar jag febrilt efter det kvitto jag minns med mig att jag sparat sedan årskortet inköptes för 11 månader sedan. Jag har ett tydligt synminne av det, det VET jag...

minnet är säkert av att jag tar upp det ut plånboken och slänger det i papperskorgen, det lär jag ju inte behöva mer.

Visst, det är ju högst en månad jag blir blåst på, och inte blir man gladare av att inse att man sparat kvitton på saker i 7 år eller liknande, saker man redan slängt eller eldat upp, men de kvitton som fortfarande kan vara värda att spara... gödsla med dem!

Helvete.

Kan man säga att detta är en brasklapp?
"Du är nu registrerad, men spara kvittot... så att du är säker."

Härmed ger jag fingret till opålitliga system. Tråkigt nog börjar jag förstå min luttrade gamle far som insisterar på att alla viktiga uppgifter ska sparas som skrymmande papperskopior. Jag vill inte bli gammal.

Döden gör människan trött

Denna hypotes får idag anses bevisad.

Nej förresten, det är det ju faktiskt inget som bevisar, det enda jag bevisat idag är att man piggnar till om man efter en dissektion sover en dryg timme i ett "vilorum". Rummet i fråga innehåller inte mycket annat än en brits.

Det räcker gott.

Vill man inte kalla det tupplur kan man ju se det som att befästa sina långtidsminnen, som ju sker under djupsömnen! Eller kommer jag ihåg fel nu? Tentan är ju skriven, allt efter flyter ihop.

PTCD - Post-tentamen-confusion disorder. Det måste jag nog ha.

Dagens ord är självdiagnostik och vilorum.



Jag sov för övrigt på mina armar så att de totalt domnade bort, var lite svårt att både klia sig och resa sig när jag väl vaknade.

Ordlekar eller ironi

Det måste ju vara ironi, att stora delar av skolans datorsalar är samlade i en korridor med namnet "Utopia" när salarnas väggar är av bygg-plywood.

Å andra sidan är datorerna bra, ventilationen fullgod och rummen... rymliga. Kanske ligger något i det förresten. Ett rum med så få stimuli som möjligt förbättrar koncentrationsförmågan har jag hört. Det används också som tortyr.

Stimulifritt rum = madrasserad cell

jag ska nog börja plugga i garderoben hemma, där snackar vi utopi!



Naturlagar satta ur spel av Felis Domestica

Hur, jag bara undrar, HUR kan en bondkatt på 9 kg, med kraftig bukfetma, nedlägga en sådan smidig gnagare som en ekorre? Det verkar inte vara en slump, sagda pälsdjur skördade totalt tre örontofsbeklädda offer förra veckan.


Resarö är snart ekorrlöst.


Mördarmannen säger var skåpet ska stå och var bytet ska nedläggas.

Klart att jag klarade tentan

... Eller?

Jag räknade i nederkant, men räknar som vanligt med att jag lyckats ljuga mig till några poäng både här och var, hittills har jag kommit långt på det.

Tentan i neurologi (för den oinsatte: Nervsystemet och hjärnan) skrevs i fredags, och det kändes ganska bra, helgen kändes ännu bättre! (Du där vet varför...) Men imorgon börjar ett nytt moment, vi ska syssla med anatomi i 4 veckor framöver.

Bara karva och korvstoppa. Karvandet bokstavligt, korvstoppandet tack och lov bara bildligt.

Nåja, inga svåra principer att förstå sig på, bara en ofantlig mängd strukturer och namn. Köttgeografi.



På tal om det så har jag ingen matlåda till imorgon heller. Jävlar.


Kreta i bilder: Sisådär en månad försenat

Ja okej då!

Eftersom ingen haft mage att tjata på mig om Kreta-resan i somras ska jag väl inte vara den som trilskas.

Kollage!
Första kvällen... redan halvbränd? Karamell med smak av

Hej o hå. Mor o bror! Duvorna

Efterrätt efter bra mat är alltid bra, särskilt om det är en bra efterrätt. Lunch Prima moped

Badbröder Jaha nu brinner det igen. Här bor vi!
Courtesy of Andvea© 1945



I övrigt kan nämnas att Knossos inte är de praktfulla palats man tror, utan en hög med sten. Ta med mecenat-/csn-kortet så behöver du i varje fall inte betala för att titta på grustaget.

Elafonisi, "Kretas Maldiverna" i sydvästra hörnet av ön är väl värt ett besök, långsträckta glittrande stränder med rosa skimmer av finmalda snäckskal. Låter det fjolligt? Det gör det säkert, men fint var det.

Kleftiko smakar bra, liksom stifado.

En lärdom som drogs av resan, eller framförallt av... Erik:

"Gå mätt till restaurangen så slipper du vara sur under hela middagen."


RSS 2.0