Tvivel

Handen på hjärtat, en stilla tår letar sig ned för ditt ansikte när du ser denna sköna skildring av, säg... syskonrivalitet?

Utan tvivel är man inte riktigt klok
- Tage Danielsson

Det är nog behållningen av dagens huvudbankande mot vetenskapliga artiklar, statistik och nyttig men ångestskapande information om stundande examensarbete termin 7. Lunchmackan, alla 3, var förvisso inte heller så pjåkiga. Något som livar upp i mitt eget huvud är också att vi fick lära oss att med vetenskapliga termer uttrycka:

"Äh fuck it, vi vet redan att det här är sant så vi skiter i att undersöka saken." Det påminner också litegranna om min vän salige Tage.

"Inga slutsatser är förhastade. Jag mötte ärkebiskopen i Kungsträdgården, inte visste jag att han var ligist. Jag såg Greta äta lunch med en främmande herre, så hennes man är tydligen impotent. Jag såg Harry äta lunch med en främmande herre, inte visste jag att han var på det viset. Jaså du har varit på Mallorca din jävla fascist." Grallimatik, 1966.

Det där roar mig. Kungligt. Ordvändande, -vridande och -vitsar. Jag måste åka till Göteborg. Någon gång. Än har jag inte provat denna västkustuppkompling.

Bror min yttrade nyligen funderingen om hans yngre bröder hade sökt sig till nuvarande bana om det inte varit så att han gått i bräschen för det hela, med mamma som inspiration förvisso.

Jag hade aldrig varit där jag är idag om det inte vore för min familj. Är man den tredje formstöpte sonen kan man kanske ibland fundera på hur många av mina beslut som är mina egna. Jag spelade fotboll och gitarr, till viss del mot min vilja, men på frågan om jag ville sluta var svaret nej; det hade ju ingen annan gjort! Nå, än känns rätt många beslut bra, oaktat vem som fattat dem. Ett av de absolut bästa besluten i mitt liv, som jag dessutom tror att jag till stor del stått för själv, var att flytta dit jag idag bor, med den fröken jag gör det med. Därom råder inga tvivel.

När hon är borta en kväll som denna försvinner mycket aktivitetsförmåga, och här blir man sittande med uppkryddade nudlar i ett tappert försök till middag. Rafsar man ner lite champinjoner, purjo och selleri blir det ju nästan mat!

Inför december skiljs jag från den kliniska vardag jag vant mig vid på DS under hösten. Många kamrater far mot fjärran länder, eller främmande kurser. Själv ska jag läsa idrottsmedicin, en av många sågad kurs med halvtaskigt upplägg, mitt andrahandsval. Det blir vad man gör det till, intalar jag mig, och hoppas på det bästa. Att inte träffa kursarna regelbundet, i kombination med egna okända mål och detta jävla mörker och evinnerliga vinter som sänker sig, sänker också mig.

Att flytta ihop med Sara är bland det bästa jag gjort, men att inte flytta någonstans själv är nästan ännu bättre.

Läst mig som en bok?

"Emil, har du några idéer om att bli ortoped?"


O.o
--


Jaa, jo, det har väl legat som en tanke ända sen jag hade en aning om vad det handlade om (tål att diskuteras om jag ännu har).

"Du kanske gillar... carpentry?"


O.O
__


Jaa, jo, "köttslöjd" är ju det i ganska hög grad oetiska begrepp jag använt mig av kring min förmodade dragning mot den mycket handfasta och i viss mån brutala specialiteten ortopedi. Sara har tvingats bildligt fjättra mig för att förhindra mig från att i föreningens "snickarbod" utagera mina Lönneberga-lustar och skapa allehanda semi-estetiska och allmänfarliga möbler till vårt hushåll. Men hotat med det har jag.

Än har jag inte varit i bo'n alls faktiskt.



Kanske hinner till köttbo'n först.

En bild säger mer än 4 framtänder

Life is good.


Perspektiv

När man 11 år gammal fick se på planeringen att nästa vecka är det fiskgryta som gäller på hemkunskapen var tillvaron förstörd.

Hur ska jag nu ducka för detta vedervärdiga nu då?

Och här står jag nu, 10 år senare, förvisso med andan i halsen efter att ha fäktat upp en lax med machete, och lagar bouillabaisse i berått mod!


Det blev guldmenyn.

Bildminne...

Jag är en sån som lär sig bäst av bilder... eller nej det vet jag inget om egentligen, men jag gillar bilder. Särskilt roliga bilder. Är bilden rolig och i formen av ett diagram gör det bara saken ännu bättre.



Men jag kan inte riktigt påstå att jag förstår den fullt ut. Antingen är jag färgblind eller så kanske det bara är jag som inte ser det som "awesome" att ha ett förhållande fullt med hatsex?

RSS 2.0